Tempo i način života koji danas vodimo glavni su razlozi zbog koga su iz ishrane modernog čoveka izostavljene veoma važne namirnice, među kojima i one sa visokim sadržajem vitamina B17.
Upravo iz tog razloga, kao i zbog ogromnog značaja ovog vitamina o kome se sve više govori i na koji se sve više skreće pažnja, neophodno je da amigdalin što pre uključimo u svakodnevnu ishranu.

S obzirom da sve veći broj stanovništva živi po gradovima i urbanim sredinama u kojima je najčešće veoma teško doći do prirodnih proizvoda bogatih ovim vitaminom (glog, divlje kupine, i sl.), adekvatna alternativa jesu upravo kapsule koje sadrže neophodnu dozu dovoljnu za podmirenje dnevnih potreba organizma vitaminom B17. Preporučeno doziranje: 1 kapsula 2x dnevno pre jela za period od 1 do 3 meseca. Kapsule se gutaju cele zajedno sa vodom, ili se delovi kapsule rastave, a sadržaj sipa u jelo ili vodu.

Takođe, jako je bitno razumeti i primeniti amigdalin najpre kao preventivu za sva ona oboljenja do kojih može doći usled njegovog nedostatka. Odnosno, moramo unapred želeti i sami raditi na tome da sačuvamo svoje zdravlje. Ne treba tražiti druge razloge za početak njegovog korišćenja, već samo prihvatiti činjenicu da je vitamin B17 jedan od vitamina neophodnih za zdravo funkcionisanje i zaštitu čovečijeg organizma.

zdravlje za celu porodicu

ZDRAVLJE JE OSNOVA ZA SREĆU SVAKOGA OD NAS